Opening

1. Urban sport & dance demo, met interview

Door o.a. Jeffery Soeropaiman en Kristie Evers.

Jeffery is een oud student van Sintlucas en bestuursvoorzitter van Soero Media & Entertainment. Soero is een organisatie die is gespecialiseerd in Urban Sports & (Urban) Media. Zij geven o.a. optredens, workshops en leggen deze ook direct professioneel vast in verschillende soorten media (video & fotografie).

Kristie volgt momenteel de opleiding Media & Event management op het Sintlucas! Naast haar opleiding is dansen haar grote passie.

2. Voeding en gezondheid als ontwerp 

Door Maaike Schuitema en Naomi Jansen van de Voedselapotheek.

Wat is de visie van ontwerpers van de Voedselapotheek op voeding en gezondheid? Hoe kunnen we voeding, gezondheid en design met elkaar verbinden en in welke concrete voorbeelden komt dat tot uiting.

 

Maaike Schuitema en Naomi Jansen zijn ontwerpers die nadenken over de manier waarop we met onze voeding omgaan, we eten en drinken immers elke dag! Als bewustmakers vinden zij het belangrijk om het effect van voeding op onze gezondheid te onderzoeken en deze kennis te delen met anderen. Ze slaan een brug tussen voeding en gezondheid en denken na over het voedsel van onze toekomst.

 

 

 

3. Sensory Reality

Door Fred Galstaun, Sensiks

SENSIKS lanceerde dit jaar de Sensory Reality Pod; een multi-sensorische interactieve belevingscabine waarbij alle zintuigen worden aangesproken in een totaalbeleving.

Fred Galstaun legt uit hoe zintuigactivatie bij kan dragen aan de verhoging van de kwaliteit van leven van patiënten en verzorgers in de medische sector en hoe de POD  ingezet kan worden voor trauma verwerking, dementie en stress bestrijding.

Sensory Reality kan worden ingezet ter verrijking van bestaande of nieuwe audiovisuele content zoals films, muziek, VR/AR en games. SENSIKS. nodigt de creatieve community van het Sint Lucas college uit belevingen te verrijken en ervaringen te verdiepen met deze spannende nieuwe technologie.

Bekijk alvast een voorproefje.

 

 

4. Laughter designs your happiness

Door Maarten Vos, lachcoach.

Kan je door te lachen jezelf gelukkiger en gezonder maken? Ja, als je lacht maak je endorfine aan. Een stofje waardoor je je beter gaat voelen. Lachen is gezond vooral als je het regelmatig doet. Je kunt beter met tegenslag omgaan en beter relativeren. Deze vorm van lachen heet lachyoga. Lachyoga is lachen zonder reden. Je hebt geen grappen nodig. Het is een combinatie van lach- en ademhalingsoefeningen, je lacht niet om elkaar maar met elkaar.  Lachyoga is heel mindfull. Het haalt je uit je hoofd en brengt je in het moment.

 

Maarten Vos is lachcoach. Op www.lachcoachamsterdam.nl/media kan je hem aan het werk zien.