Mind

Tijdens het dagdeel “MIND” ga je kennismaken met rituelen, gebruiken en patronen.
Je meld je voor dit onderdeel in de lokaal 1.40 of 1.60. Kijk hiervoor op het schema bij de “FAQ”.

Leer je associëren en je hoofd leeg maken.

In een wisselprogramma krijg je oa door middel van een brainstorm inzicht in je eigen manier van doen en van je groepsgenoten. Zo leer je elkaar en jezelf beter kennen, weet je wat je moet doen om je rust momenten te pakken en kan je na deze NWW fris de laatste weken van dit schooljaar tot een goed einde te brengen!

De indeling is volgens rooster.

 

NWW-Mind
MIND indeling NWW student

 

Marina Abramović – The Space in Between (documentaire) 

(duur: 129 minuten // locatie: Atrium vmbo // capaciteit: 120 studenten)

Wat betekent het om je geest volledig los te koppelen van je lichaam? Wat gebeurt er als je je lichaam een uur lang ter beschikking stelt van anderen en hen ermee laat doen wat ze willen? Wat als je je eigen geest zo open stelt als dat van een kind?

Het zijn dit soort vragen die de wereldberoemde Servische kunstenares Marina Abramović zichzelf stelt. Ze inspireert, shockeert, emotioneert en brengt je oog in oog met grensverleggende en geestverruimende kunstexperimenten die haar soms bijna fataal worden.

In de documentaire The Space in Between neemt Marina je mee op een spirituele roadtrip door Brazilië. Daar neemt ze deel aan alle kleurrijke, pijnlijke en bewustzijnsverheffende rituelen die de inheemse culturen daar te bieden hebben. Hoe leert en inspireert dit haar om beter met emotionele pijn om te gaan? Zit emotionele en psychische pijn grotendeels alleen in ons hoofd? Kun je het uitschakelen?

Schuif aan bij deze ontdekkingsreis van de ziel en laat jezelf inspireren door één van ’s werelds meest beroemde hedendaagse kunstenaressen.

Workshop Rituelen, Patronen en Gebruiken

(duur: 30 minuten // 2 groepen van 32 studenten // 2 workshopdocenten)

Ontdek samen met docente Iet Vaessen hoe rituelen, patronen en gebruiken onze wereld vormen en maken. Naar aanleiding van de spraakmakende documentaire van Marina Abromović, maakt Iet je bewust van al wat je dagelijks doet en hoe anderen dat doen, en wat voor invloed dit heeft op je dagelijks leven, je omgeving en op school.

Associëren, Geur Testen en Herinneringen ophalen

(duur:  //  locatie:  // capaciteit:   // )

Ondanks dat we onszelf als ontzettend visueel ingestelde wezens beschouwen, is van al onze zintuigen onze reuk het sterkst gekoppeld aan associaties en herinneringen. Hoe verwerkt ons brein de geuren om ons heen en hoe nemen we daardoor de wereld om ons heen waar? Ontdek in groepjes welke nieuwe zintuigelijke ervaringen je kunt beleven in de sensory reality pods. Stap binnen in een wereld waarin IVR (immersive virtual reality), totale surround audio en een state-of-the-art geurvernevelaar. Stap binnen en ervaar de wereld van zelfs vóór je geboorte.

Meer:

Kun je je reuk trainen?

Hoe werkt ons reukorgaan?

Welcome to the ZEN Space 

(duur: 30 minuten //  locatie: studio 2 begaande grond // capaciteit: 10-20 studenten  // )

Alle herrie, drukte en stress even beu? Even klaar met studeren en de deadlines van je docenten? Stap binnen in deze heerlijke oase van rust en laat je geest en spieren compleet tot rust komen. Verdrijf alle negatieve gedachten en zorgen en laat de binaurale beats en theta brain waves je geest volledig tot ontspanning laten komen! Word even helemaal zen of chán, zoals het in China genoemd wordt.